ERP software op maat

ERP software op maat

Analyseren van verschillende non-profit organisaties en samen brengen tot een geheel. Door het optimaliseren van de werkwijze en informatiestroom is een applicatie ontwikkeld die voor iedere gebruiker aanvoelt als zeer gebruiksvriendelijk.

Business analyse

De Limburgse hulporganisatie heeft een aantal specifieke bezigheden:

✔ Steunen van kleinschalige projecten die meestal gericht zijn op kinderen, drinkbaar water, medische verzorging en hygiëne, onderwijs, landbouw, ...
✔ Organiseren van "financiële kinderadoptie" waarmee zo'n 3000 kinderen een degelijke opleiding kunnen volgen.
✔ Inzamelen van kleding door kledingcontainers en huis-aan-huis inzamelingen in Limburg en omgeving.
 

De onderneming heeft een heel specifiek karakter en is opgesplitst in verschillende VZW's en de stichting. Onder meer hierdoor was de workflow complexer geworden dan nodig. En voldeed de huidige software niet meer aan de noden.

Na een uitgebreid vooronderzoek en analyse is er beslist om Microsoft Navision te vervangen door ERP maatsoftware.

Software op maat

Het doel was om de workflow te vereenvoudigen en overzichtelijker maken. Er is een applicatie op maat geschreven voor de verbeterde en vereenvoudigde werkwijze te ondersteunen. Er was ook nood aan een compleet boekhoudpakket maar omdat we het wiel niet opnieuw willen uitvinden hebben we besloten een bestaand pakket te gebruiken. We hebben het maatwerk gekoppeld aan "Adsolut" een vooruitstrevend software pakket voor boekhoudkantoren. De 2 pakketten zijn volledig geïntegreerd tot een samenhangend ERP systeem. Voor de gebruikers vormen ze één geheel en communiceren op de achtergrond.

Door de software rond de workflow te ontwikkelen, ging het programma onmiddellijk eigen aanvoelen. En is er rekening gehouden met toekomstige uitbreidingen van de applicatie, zodat deze kan meegroeien met de ondernemingen.

Het project heeft ongeveer 15 maanden in beslag genomen. Het hele proces is doorlopen: analyse, optimalisatie, programmeren, testen, implementatie en opleiding.

Na een uitgebreide zoektocht kwamen we via een tip bij Easy Software terecht. Onze opluchting was groot toen bleek dat men de uitdaging durfde aangaan om ons verder te helpen. Gezien onze activiteiten en daarmee verbonden specifieke eisen hadden vele voorgangers afgehaakt. Easy Software nam de tijd om te luisteren en kreeg zeer snel voeling met onze organisatie. Men zocht samen met ons naar de meest efficiënte werkmethode. De geïmplementeerde oplossing is een echte meerwaarde. Tijdens de testperiode was er een voortdurende wisselwerking. We kijken terug op een zeer aangename samenwerking, men heeft ons werk “Easy” gemaakt.